Logoja, esitteitä, käyntikortteja, kuvia ja sen sellaista

Käyntikortin tai esitteen ei tarvitse olla tylsä vaan sen olisi kotisivujen ja muun yritysilmeen tavoin kiinnitettävä saajansa huomio hauskoilla ja mieleenpainuvilla yksityiskohdilla. Käyntikorttien ja esitteiden pitää olla valmistettuja kestävästä, ympäristöystävällisestä materiaalista. Materiaalivalinnat ja panostaminen yksityiskohtiin kertovat jo itsessään paljon yrityksesi arvomaailmasta ja laadusta. Mitään ei kannata tehdä turhaan ja suunnittelematta. Hyvin tehty käyntikortti tai esite on arvokas yrityksellesi ja asiakkaallesi.

Muita yleisiä graafisia töitä ovat kuvankäsittely, sähköpostipohjat (html5), tunnukset ja tuotteiden sekä niiden pakkausten grafiikka. Kuvankäsittely voidaan hinnoitella kappaleittain tai tuntityönä vaativuustason mukaisesti. Käsittelyä tarvitaan esimerkiksi yrityksen kuvagalleriaan, kohdekuviin, mainoskuviin tai yritysesittelyyn. Painotuotteista suunnitellaan eniten mainoksia, esitteitä ja kuvastoja myymälä- printti- ja nettikäyttöön. Painomateriaalin kanssa samaan aikaan kannattaa miettiä, miten muuten myymälöiden tai netin visuaalisuutta voisi parantaa.

Esimerkkejä muista usein tarvittavista painotuotteista ovat logokyltit, lattiatarrat, käyntikortit, myyntitelineet ja muu myyntipisteen tehoa parantava materiaali. Usein kaiken tämän saa helposti tehtyä muun visuaalisen materiaalin kanssa samaan aikaan. Kokemus suomalaisten eri alojen yritysten kanssa on opettanut, millainen markkinointimateriaali toimii ja mikä on turhaa rahankulua.

 
 

Isommat suunnitteluprojektit koostuvat usein ainakin seuraavista elementeistä:

- tuote- ja pakkausgrafiikat

- tuote-esitteet printtinä ja sähköisinä versioina. Sähköinen versio voi olla interaktiivinen tai hieman muokattu versio printtiesitteestä

- tuotekuvaus ja/tai kuvien muokkaus pakkauksia varten

- tuotteiden ja pakkausten tuotetekstien kirjoittaminen ja asettelu graafisiin elementteihin sopivalla tavalla

- myyntiteline ja muu myymälämateriaali tuotteille

- mainosten tekeminen nettiin ja/tai printtiin

- myyntimateriaalin tekeminen yrityksesi omille myyjille, kun tuotteet ja idea pitää myydä jälleenmyyjälle

- markkinointisuunnitelma, kun tuotteille on myyntiverkosto ja suunnitelma olemassa